***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Ръст на насилието над животни, още един задържан. МВР е пратило запитване до Москва защо издирва Христо Грозев


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 30 декември   

 

Столичните служители на реда задържаха 36-годишен мъж по съмнение за принуждение над животно, осведоми Министерство на вътрешните работи.

Вчера униформени от Шесто Районно ръководство (РУ) се отзовали на сигнал за принуждение над куче в столичния ж.к. „ Бъкстон “. Според информацията, подадена към 15.50 часа в районно управление (на МВР) от представител на фондация, работеща в помощ на животните, в обществените мрежи бил публикуван видеозапис на мъж, който демонстрира свирепост към четириного. Посочен бил и хипотетичен причинител на действието.

Преди близо две седмици министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев регистрира растеж при този тип закононарушения. Според статистиката за последните три години са регистрирани над 1060 сходни случая. 

***

Още един такъв…

Издирва се

***

Поскъпването на природния газ за януари, препоръчано от „ Булгаргаз ”, е с към 18 лева по-малко от поисканото преди няколко седмици.

***

Днес българската страна подписа контракт с френската компания " Фраматом " за доставка на свежо нуклеарно горива за VI блок на АЕЦ " Козлодуй ".

След подписания с „ Уестингхаус Електрик Швеция АВ " контракт за доставка на свежо нуклеарно гориво за V блок на нуклеарната ни централа, с новия документ, който през днешния ден бе подписан, се прави идната практическа стъпка за обезпечаване на диверсифицирано портфолио на доставките на гориво за нуклеарните енергоблокове на централата.

Срокът на контракта е 10-годишен, а първата доставка на свежо нуклеарно гориво се чака през 2025 година

***

Министерство на вътрешните работи към този момент са изпратили питане до съветското Министерство на вътрешните работи с искане за информация за това какви са аргументите да слагат Христо Грозев в листата си с най-търсени.

Писмото е подписано от министъра, прецизираха за bTV от ведомството.

Вчера съветският дипломат Елеонора Митрофанова изясни, че няма информация и, че е предложила на българските управляващи да изискат информация от вътрешното министерство на федерацията.

***

„ Казусът Христо Грозев " е чудноват, има действителен риск за живота му. Това разяснява Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб в България в " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

По думите ѝ Христо Грозев е мощна персона.

***

***

Русия нападна тази нощ украинската столица Киев с ирански дронове камикадзе, ден откакто Русия извърши най-голямото въздушно нахлуване от началото на войната през февруари.

Изстреляни са били общо 16 дрона, само че всичките са били унищожени от противовъздушната защита, обявиха украинските военни.

***

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън преглежда опцията да бъдат предоставени на Украйна бойни машини вид " Брадли " в границите на следващия пакет военна помощ за отбрана на страната от експанзията на Русия, оповестиха Блумбърг и Укринформ.

***

Молдовската президентка Мая Санду изрази вяра, че страната ѝ ще стане част от Европейския съюз до 2030 година, съобщи Ройтерс.

„ Амбициозна съм в желанията си. Мисля, че би трябвало да станем част от Европейския съюз до края на това десетилетие ", сподели Санду, представена от държавната телевизия " Молдова-1 ".

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР